Recomandari Chic

Harta cu povesti a obiectelor care fac minuni pentru casa

Scris de Chic Ville

De fiecare dată când mă plimb prin magazinul acesta minunat, descopăr lucruri noi de adoptat și iubit pe termen lung. Și dintre ele, doar unele mă lasă visând la interioare pline de magie. Despre toate descoperirile care pot insufla joie de vivre oricărui interior vă voi povesti astăzi. Le-am găsit aici, la Chic Ville, și am făcut din ele o hartă cu povești a obiectelor care fac minuni pentru casă.

Le putem numi și piese statement, sine qua non sau oricum altcumva ne trece prin minte. Cert e că nu vă veți mai putea dezlipi ochii de la ele și urechile de la istoriile lor minunate.

Prima oprire e oglinda supradimensionată a la Versailles, de care te îndrăgostești subit și iremediabil. Petrecăreață de fel, adoră însă și serile ploioase de toamnă. Cel mai boem mi-o imaginez cu o cascadă de beculețe discrete revărsându-se peste-i rama diafană, sprijinită de un perete de casă veche. În ea se reflectă ceaiul aburind al Norei, funcționara la bancă pe timp de zi și aventurieră în lumi de basm pe timp de seară, când se cufundă în lecturi despre prințese din palate de cleștar.

oglinda-retro-chicville

Două străduțe mai încolo de oglindă, ne întâlnim cu fotoliul de piele foarte puțin ursuz. El preferă un domn bine și are pretenții de birou clasic cu statui în nișe și lampa Emeralite. Desigur, nu l-ar deranja nici un mix interesant clasico-industrial, pentru că îi place să creadă despre el că e și un pic nonconformist. Un anume Gérôme, șoricel de bibliotecă, spilcuit, cu acul de cravată la locul lui, s-ar deplasa cu ușurință de la birou la cărțile de pe raft, datorită rotițelor magice ale fotoliului.

fotoliu-comoda-toscano-paravan-maro-chicville

Doar trei stații de metrou spre Nord-Est, o găsim și pe tapiseria Zaida, care e atât de norocoasă să aibă un nume desprins din ceruri înstelate. Ea își așteaptă sufletul pereche de când o cunosc. Visătoare incurabilă, în lâna ei sunt împletite povești de dragoste și cântece despre inimi frânte. Mereu m-am gândit că e așa sensibilă pentru că a fost țesută de cele mai iscusite mâini, care au alintat-o zi și noapte.
Cel mai mult i-ar plăcea să stea pe divanul lui Camille, ghicitoare în tarot din Paris și cântăreață de chansonnettes la cafeneaua “L’Amour”. Așa măcar și-ar putea afla norocul.

tapiseria-zaida

Chiar vizavi de Zaida locuiește marele raft din ulm. Impozant, calm și de o frumusețe rară, aș putea spune că e preferatul meu din toate timpurile. Adânciturile din lemnul vechi povestesc despre toate aventurile prin care a trecut, ca ridurile blânde de pe fruntea bunicului. Un adevărat cunoscător, nu există loc în care raftul nu și-ar găsi scopul. Cel mai mult i-ar plăcea să țină colecția de vase antice ale lui Charles, arheolog înzestrat cu un simț al umorului teribil.

raft-ulm-chicville-1

De partea cealaltă a parcului, lângă care stă și marele raft, le găsim pe surorile poloneze, rotofeie bine, îmbrăcate în tradiționalele modele florale albastre. Lumea le zice ceainice, mie îmi place să mă gândesc la ele ca la niște opere de artă. O artistă inventivă le-ar folosi chiar ca vaze sau ghivece, pentru cele mai răsfățate plante. De aceea, surorile o și preferă pe Odette, pictorița romantică ce acum trece prin perioada ei albastră. Ba câteodată bea și ceai de albăstrele din ele, atât de albastră e perioadă.

vaze-ceramica-chicville

Și astfel surorile încheie incursiunea noastră în orașul Chic Ville, unde totul are o poveste. Ca nu cumva să ratați vreunul din lucrurile astea atât de dragi mie, v-am schițat o hartă pe o bucată de hârtie colorată. Să nu o pierdeți, dar, mai ales, să nu uitați de poveștile lor!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu