Recomandari Chic

Idei pentru amenajarea bucătăriei în trei stiluri diferite – rustic, vintage şi clasic.

Scris de Chic Ville

Stilurile rustic, vintage şi clasic au fost declarate încă de la începutul anului reprezentantive pentru amenajările din 2015, însă, pentru a reda complet specificul acestor stiluri în zona bucătăriei, alegerea corectă a micilor decoraţiuni este esenţială.

Indiferent de stilul ales, cel mai important aspect este integrarea în decor a personalităţii fiecaruia. Detaliile fac diferenţa, iar dacă punem suflet atunci când decorăm bucătăria vom obţine un spaţiu intim, cald, în care ne vom bucura să petrecem timp.

Astfel, pentru amenajarea bucătăriei, unul dintre stilurile recomandate  este stilul rustic, caracterizat prin culori temperate, naturale. De asemenea, prin combinarea corectă a decoraţiunilor, se poate face o trecere subtilă la un stil rustic-industrial, adăugând accente din lemn vechi, fier forjat, obiecte antichizate şi din email, combinate cu nuanţe mai tari care să se regăsească în textile sau obiecte de design.

Stilul rustic vs stilul rustic-industrial

Stilul rustic vs stilul rustic-industrial

Pentru un aspect neconvenţional, bucătăria rustică poate fi accesorizată cu elemente metalice din inox sau tablă zincată, ori cu şuruburi industriale prinse în perete care să înlocuiască vechiul cuier.

Un alt stil recomandat de către designerii de interior pentru amenajarea bucătăriilor este cel clasic, reprezentat cu succes prin mobilier din lemn masiv, pardoseli placate cu marmură sau alte materiale nobile şi blaturi din piatră naturală. Decoraţiunile specifice acestui stil vor radia prin eleganţă şi rafinament, culorile folosite vor fi unele temperate, în nuanţe de gri, crem sau maro. Acest tip de bucătărie este recomandat pentru casele cu spaţii generoase, cu posibilitatea încadrării unei insule pentru gătit în centrul bucătăriei.

Stilul clasic

Stilul clasic

Nu în ultimul rând, cei ce îşi doresc o vară permanentă în bucătăriile lor, pot opta pentru stilul vintage, caracterizat prin mobilier în culori deschise, uşor antichizat. Completarea corectă a acestui ambient se va face, în primul rând, prin textile în culori deschise, brodate cu motive florale sau cu mici accente dantelate. De asemenea, pentru un aer romantic şi relaxant, pe masa din bucătărie se pot aşeza buchete de flori proaspete.

Stilul vintage

Stilul vintage

Obiecte esenţiale pentru o bucătărie completă şi modernă

Bucătăria este spaţiul în care organizarea devine o regulă, şi, în acest caz, recipientele şi coşurile pentru depozitat sunt esenţiale. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici accesoriile gospodinelor, precum şorţul şi mănuşa pentru cuptor, toate din aceeaşi colecţie, pentru a da o stare de bine în timpul gătitului. Mai mult, tot în spiritul organizării, doamnele şi domnişoarele ar trebui să aibă la îndemână un caiet de reţete sau o carte de bucate, precum şi un suport pentru acesta.

Totodată, pe lângă suporturile de organizare, sunt recomandate si decoraţiuni care au un scop practic, precum recipientele din sticlă pentru condimente, cafea, făină, zahăr sau cutiile de ceai disponibile într-o variată gamă de stiluri şi culori. Pe lângă caracterul lor practic, acestea au şi un rol decorativ, întrucât de multe ori vin în suporturi speciale din răchită sau nuiele şi sunt împodobite cu panglici sau desene.

În ceea ce priveşte vesela, ne putem juca cu alegerea ei în funcţie de sezon. Astfel, pentru perioada verii se pot alege culori precum turcoaz, albastru pastel, galben floarea-soarelui, şi verde deschis menite să împrospăteze decorul deja existent.

 

 

Despre autor

Chic Ville

1 comentariu

  • Minunate idei! Cred ca voi opta pentru eleganta si rafinament si voi merge pe stilul clasic. Luna viitoare ureaza sa ma mut in cosmopolis si abia astept sa ma apuc de amenajat. Voi miza pe maro si crem, plus cateva accesorii albe.

Lasa un comentariu