Recomandari Chic

Importanţa luminii în decorurile tale

Scris de Chic Ville

Un decor perfect este visul oricăruia dintre noi, însă nu de fiecare dată locuinţa pe care o avem reflectă întocmai ideea noastră despre casa perfectă. De aceea, poţi aplica o serie de principii de design interior care-ţi vor transforma, pe dată, atmosfera de acasă.
 

Unul dintre aceste principii este iluminatul.

 

 
Iluminatul are această caracteristică unică de a schimba atmosfera în aceeaşi măsură în care schimbă şi percepţia asupra dimensiunii unei camerei. Locul în care este amplasată sursa de lumină şi tipul acesteia sunt doi factori importanţi pentru design-ul interior. Aceştia lucrează în deplină armonie cu selecţia de culori, cu mărimea camerei, cu lumina naturală şi modelul mobilierului, toate contribuind la atmosfera pe care ţi-o insuflă fiecare încăpere.
 
Obiectele de iluminat plasate în locul corect creează o senzaţie de siguranţă şi confort, în timp ce aduc un plus de stil decorului tău. Pe lângă rolul funcţional, acestea transformă spaţiul într-unul dinamic, primitor, în ton cu dorinţele tale.
 
Iluminatul poate îmbunătăţi sau poate afecta ambientul unei locuinţe. De aceea, trebuie să ţii cont de câteva idei:
 
1. Lumina ambientală are rolul funcţional, acela de a te susţine să-ţi desfăşori activitatea şi atunci când lumina naturală este diminuată.
2. Luminile de accent sunt cele care aduc atmosfera, confortul, emoţia. Acestea pun în evidenţă anumite decoruri sau caracteristici arhitecturale. Aici este povestea veiozelor, a candelelor şi a lumânărilor.
3. Corpurile de iluminat estetice se pot transforma în corpuri cu valoare predominant utilă, atunci când sunt plasate în locuri slab luminate, sau acolo unde îţi desfăşori activitatea cel mai des.
 

 
Iluminatul corect dă spaţiului senzaţia de căldură, de confort şi de calm, în acelaşi timp creând şi o atmosferă complet funcţională. Astfel, selectarea luminii ideale este cheia unui decor, pentru că scoate în evidenţăcele mai interesante caracteristici ale camerei, în timp ce îţi oferă cadrul ideal pentru activităţile cotidiene.
 
Lustrele, veiozele, felinarele şi candelele au această abilitate magică de a da viaţă unui decor, unei camere. Şi cu toţii ne dorim acest lucru, nu-i aşa? Un decor pe care să-l priveşti cu drag, acel “Acasă” la care să te întorci cu drag, chiar dacă nu a reflectat încă de la început ideii tale de perfecţiune. Acasă este acel loc pe care îl creezi, cu fiecare piesă de decor şi cu fiecare emoţie şi amintire.
 

 
Atât lumina naturală, cât şi cea artificială, contribuie la crearea iluziei de spaţiu. O cameră fără suficientă lumină va părea înghesuită. Efectul va fi şi mai negativ în cazul mobilierului supraaglomerat sau al celui închis la culoare. De aceea, corpurile de iluminat te vor ajuta să atingi echilibrul perfect între stil, confort şi aspect practic. De aceea, trebuie să ai încredere în gusturile tale şi în intuiţia ta.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu