Recomandari Chic

Inspiratie Marrakesh pentru excentrici

Scris de Chic Ville

Te invităm să descoperi dor de vacanţă pe tărâmuri misterioase şi parfumate, decoruri unice, spectaculoase, ţesături cu tradiţii în fir şi piese sculptate cu dăruire. Ce face fiecare piesă de Inspiraţie Marrakesh atât de specială? Citeşte mai departe!
 

Zaide fermecătoare, pentru decoruri pereche inimii tale

 

 
Zaidele noastre sunt ţesături cu totul speciale, pentru că poartă în fiecare nod şi în fiecare fir măiestria artizanilor indieni. Le vei regăsi sub forma unor covoare fermecate, ce dau un aer aparte întregii încăperi, pe care o fire artistică le poate transforma, fără dar şi poate, în cele mai preţioase tapiserii văzute vreodată. De asemenea, le poţi regăsi şi îmbrăcând perne moi, sub forma unor feţe de pernă realizate din bumbac tare, brodate apoi manual cu fire de lână. Maeştrii acestui tip de ţesături se inspiră atât din arta lui Gustav Klimt, cât şi din tradiţiile orientale impresionante, dând naştere unor piese decorative cu totul unice.
 

Coşuri de rattan visător, împletite cu drag în orice decor

 

 
Fiecare piesă din casa ta spune o poveste. Coşurile de rattan spun mai mult decât povestea firelor ce se împletesc cu tact şi ritm. Spun povestea lemnului pregătit special, a celor care i-au vegheat creşterea, a celor care l-au ales şi l-au mângâiat pentru a-i simţi fineţea. Spun, apoi, dacă ştim să le ascultăm, povestea de viaţă a celor care le-au împletit. Ne povestesc cele mai frumoase momente ale lor, dar şi pe cele mai puţin fericite. Aşa sunt coşurile de rattan, colecţii de poveşti în fiecare împletitură, păstrătoare ale celor mai de preţ obiecte din casă.
 

Piese sculptate cu bucurie, a Kashmirului mândrie

 

 
Fiind create de artizani care îşi dedică o bună parte din viaţă făuririi de frumos, piesele ce fac parte din colecţia Kashmir sunt aici, în decorurile noastre, zi de zi. Ne încântă dimineaţa atunci când ne oferă bijuteriile ce ne fac să strălucim. Ne zâmbesc de pe perete, cu feeria lor florală sculptată cu mare minuţiozitate. Ne amintesc de cele mai frumoase momente atunci când îmbrăţişează fotografii dragi nouă. Şi toate acestea, pentru că vom regăsi stilul unic al sculpturii indiene atât pe cutii de bijuterii, cât şi în decorurile de perete sau în ramele foto pe care le alegem din suflet.
 

 
Ce au toate acestea în comun cu atmosfera şi inspiraţia Marrakesh?
Culorile: cu o frumoasă paletă de nuanţe naturale, de la brunul pământului, la nuanţa fină a lemnului şi până la albul norilor de vară. Mai apoi, sunt completate cu nuanţe florale de burgund, oranj şi violet, culori ale căldurii şi ale sufletului.
 
Abundenţa modelelor: inspirate din natură, din arta populară sau din cea contemporană, toate piesele cu inspiraţie Marrakesh abundă în pattern-uri vii, minuţioase, complexe şi sofisticate, tradiţionale atât pentru lumea orientală, cât şi pentru cea nord-africană.
 
Preţiozitatea creării: realizate manual cu mare atenţie la detalii, după tradiţii îndelung păstrate. Zaidele, coşurile şi spectaculoasele piese Kashmir sunt realizate manual, pentru un plus de preţiozitate adus decorurilor tale.
 
Acum că le ştii secretele, care sunt preferatele tale?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu