Recomandari Chic

Intampina primavara in 5 pasi chic!

Scris de Chic Ville

Dacă e început de februarie, atunci e timpul să ne gândim deja la primăvară! Niciodată nu e prea devreme să aducem bucuria acestui sezon plin de culoare în casele noastre, mai ales pentru că se potriveşte din plin cu nevoia noastră de a ne înconjura de lucruri cât mai frumoase şi de un ambient cât mai confortabil. Cum putem face asta? Am scris în continuare 5 paşi simpli pentru un interior gata de cel mai chic sezon!

 

1.     Alege verdele!

Bineînţeles, aici mă refer la orice înseamnă verde – de la plante vii, la plante artificiale şi chiar la accente de culoare în decorurile tale. În plus, poate fi vorba şi despre alimentele pe care le alegi – cu cât mai proaspete, cu atât mai bine! Atunci când vorbesc despre plante, află că poţi crea aranjamente pline de viaţă şi culoare combinând plantele naturale cu cele artificiale. Astfel, decorurile tale debordează şi de şarm, dar şi de sănătate. În plus, le poţi asorta cu cele mai chic ghivece, fie acestea vintage, fancy, romantice sau clasice.

 

2.     Împrospătează!

Cea mai frumoasă parte a pregătirilor pentru primăvară este curăţenia generală. Da, este drept, acest lucru poate să însemne un efort considerat, însă efectul pe care îl obţii la final este cu totul uimitor. Este timpul să ne ocupăm de toate lucruşoarele care nu-şi mai găsesc locul în decorurile şi în aspiraţiile noastre, şi să le găsim o altă casă sau un alt uz. Este timpul să începem să schimbăm articolele din garderobă, să le probăm şi să păstrăm doar ceea ce ne reprezintă. De asemenea, este timpul să împrospătăm fiecare colţişor şi fiecare decor de acasă, invitând atmosfera plină de culoare a primăverii.

 

3.     Alege lumina!

E timpul să pui la păstrare piesele decorative cu texturi grele, textilele groase, culori închise sau obiecte masive care îngreunează vizual decorurile tale. E timpul să le înlocuieşti cu materiale mai uşoare şi mai fine, precum bumbacul de calitate, inul sau texturile catifelate. În plus, şi paleta cromatică contribuie din plin, atunci când alegi nuanţe pastelate, diafane, ce vorbesc cu emoţie despre sezonul pe care ne pregătim.

 

4.     Creează-ţi propria grădină de interior!

Cea mai simplă metodă prin care poţi face acest lucru e să te bucuri de magia florilor, fie că le alegi din florăria preferată, de la supermarket sau de la o pepinieră locală. Doar alegi florile care-ţi fac cu ochiul şi le aşezi în cea mai chic vază de acasă, iar starea ta de bine se conturează imediat! Mai mult, poţi pune flori proaspete în orice încăpere, chiar şi în bucătărie sau în baie, astfel primăvara te va însoţi pretutindeni. Consideră florile ca pe un bilet doar dus către primăvară şi descoperă cât de puternic este efectul lor, mai ales când le aşezi într-o vază chic!

 

5.     Reamenajează!

Nu trebuie să cumperi întotdeauna piese moi, mai ales când vorbim despre mobilier. Sau poţi alege o piesă nouă, care să le completeze pe cele deja existente. Însă, le poţi aşeza în tot felul de moduri creative, care vor da casei tale senzaţia de prospeţime, acea senzaţie de casă nouă. Alături de mobilier, poţi opta pentru decoraţiuni noi sau pentru piese cu importanţă sufletească, pentru că acestea sunt cele care îţi vor îmbunătăţi din plin starea de bine.


Primeşte primăvara cu braţele deschise şi fă-i loc atât în casă, cât şi în suflet!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu