Recomandari Chic

Living mic, dar chic – 8 idei pentru tine

Scris de Chic Ville

Atunci când ai un living mic, trebuie să te gândeşti practic şi chic pentru a amenaja un decor exact aşa cum îţi doreşti! Nimic nu este imposibil atunci când decorezi cu sufletul, iar acest lucru trebuie să te ghideze atunci când pătrunzi în minunata lume a decorării propriei tale oaze de bine.

Iată câteva sfaturi pentru a-ţi transforma living-ul tău micuţ într-un loc cu totul minunat!

Living chic

Foloseşte oglinzi pentru a da senzaţia de spaţiu! Oglinzile au un efect miraculos când vine vorba despre decoruri cu personalitate. Acestea te ajută să sporeşti luminozitatea în încăpere, să creezi un centru de interes sau pur şi simplu să ascunzi imperfecţiunile decorurilor tale. De aceea, sunt ideale pentru un living mic, de care îţi doreşti să te bucuri din plin.

Utilizează inteligent toate spaţiile arhitecturale, chiar şi pe cele mai neprietenoase. Poţi transforma locul de sub trepte într-un dulap chic pentru lucrurile tale, poţi strecura o bibliotecă fancy într-o nişă din perete, sau poţi folosi spaţiul de sub geam pentru a-ţi crea un mic locuşor de citit, doar pentru tine.

Optează pentru mobilier chic, simplu şi de efect! O idee bună ar fi să renunţi la mobilierul greoi, din perete în perete, şi să te concentrezi pe piese armonioase, pline de culoare, care să te inspire şi să-ţi scoată la suprafaţă latura creativă.

Distrage privirea cu piese originale! Sigur îţi vei dori ca living-ul tău să-ţi poarte amprenta stilistică. Alege un fotoliu colorat sau o canapea cochetă în locul celor clasice, renunţă la simetrie şi alege să ai în jurul tău exact acele piese de mobilier sau decorative care-ţi fac inima să bată mai tare!

Alege o paletă cromatică inspirată! Pentru spaţiile mici, dar funcţionale, îţi recomandăm să optezi pentru culori deschise, pastelate, şi doar câteva accente de culoare în nuanţele tale preferate. Astfel, te vei bucura de luminozitate şi de aerisire din punct de vedere vizual.

Foloseşte piese de mobilier inteligente! Pentru invitaţii tăi, alege tabureţi în locul scaunelor care ocupă un spaţiu extins. Pe aceştia, îi poţi aşeza sub măsuţă sau într-un colţ pe care îl poţi folosi pentru pasiunile tale, şi ieşi în avantaj de fiecare dată!

Foloseşte lumina în avantajul tău! Atunci când ai un colţişor întunecos, poţi opta pentru o lampă de podea sau pentru o veioză romantică, aşezată pe comodă. Astfel, vei da senzaţia de şi mai mult spaţiu, pentru că lumina suficientă are un rol foarte important. De asemenea, optează pentru perdele din cele mai fine, care să lase lumina naturală să pătrundă în încăpere pentru cât mai mult timp pe parcursul zilei.

Decorează cu flori! Despre flori, se spune că au un efect magic în fiecare încăpere. Poţi alege plante naturale, care să-ţi aducă natura în sufletul casei tale. De asemenea, poţi opta pentru florile decorative, mereu înflorite, pe care să le dispui în decoruri cât mai originale, în fiecare sezon.

living floral

Ei bine, acum că ţi-am dat câteva idei, sperăm că planurile tale de reamenajare te vor duce mai aproape de casa visurilor tale!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu