Povesti din lumea Chic Ville

Magia prieteniei. Capitolul III. Mademoiselle Noeline si scoala secreta de magie

Scris de Chic Ville

Când Bess se hotărî în sfârșit să plece din grădină, convinsă că nu mai era nimic acolo, auzi un foșnet de undeva din spatele casei. Venea dinspre trapa care ducea în subsol. Se apropie de ea încet, o deschise cu grijă… “ Aaaaaahhhhhh!” țipă cristalin o ursoaică mică care se ascundea acolo.

[mks_button size=”medium” title=”Ia-l acasa acum” style=”squared” url=”http://chicville.ro/ursuletul-camille-de-plus-maro-cu-natur-44-cm.html” target=”_blanck” bg_color=”#a90b32″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Magia prieteniei III

“Vai, ce sperietură am tras! Am ațipit aici și…”

“Stai un pic, cine ești și ce faci aici?”

“Vai, am uitat de maniere. Numele meu este Camille, încântată de cunoștință!”

“Salut, Camille. Eu sunt Bess.“

Apoi Camille începu să îi povestească cum era membră a Școlii Secrete de Magie a Ursoaicelor Neînfricate și că fu trimisă aici să investigheze cazul dispariției părinților din Paris. Se părea că părinții începuseră să dispară rând pe rând, iar tot orașul avea de suferit: magazinele, instituțiile publice, toate fuseseră închise pentru că nu mai avea cine să aibă grijă de ele. Pe străzi vedeai ursuleți plângând, ursoaice năzbâtioase care puseseră mâna pe cofetării și acum mâncau direct din dozatorul mașinii de făcut înghețată, se îndopau cu eclere și nimeni, dar absolut niciun urs sau ursoaică nu își mai mânca broccoli-ul la cină.

[mks_button size=”medium” title=”Ia-l acasa acum” style=”squared” url=”http://chicville.ro/jucarie-ursulet-noeline-maro-din-plus.html” target=”_blanck” bg_color=”#a90b32″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Povestile ursuletilor - Camille

Povestile ursuletilor – Camille

“Si părinții meu au dispărut!” exclamă Bess. “Am venit aici îndrumată de o pălărie magică.”

“Ohoo, vechiul truc cu mătasea broaștei! De unde știi de el? Nu țin minte să te fi văzut pe la școală.”

“Prietena mea, Noeline, a studiat acolo.”

Noeline Pinceau? Am auzit de ea. Mare studentă. Lucrarea ei de diplomă a fost despre cum să folosești licuricii pentru a obține invizibilitate. Nu am s-o uit niciodată…”

Bess și Camille stabiliră să se întâlnească la atelierul lui Noeline,în ziua în care urma să vină și Laureline în Paris, pentru că Bess era convinsă că misterul avea ceva de-a face și cu verișoara ei.

Și iată-ne din nou în atelierul lui Noeline…

“Oauuuuuu! Ce poveste!” țipă Laureline plină de entuziasm.

Ursuletul Noeline

Povestile ursuletilor – Noeline

“Nu aș fi crezut că licuricii mei o să aibă atât de mult succes…” continuă Noeline cu ochii sclipindu-i.

Nici nu termină bine, că în ușă ciocăni cineva timid. Apoi ușa se deschise încet, cric cric… Era Camille.

Întâi făcu cunoștință cu Laureline și Noeline, la vederea căreia aproape că leșină de admirație. Apoi Bess preluă discuția: “Spune-ne ce știi despre dispariția părinților din Paris.”

“Totul a început într-o seară, când mă întorceam de la Școala de Magie. Nimeni nu era acasă. Am așteptat toată noaptea. A doua zi, când am ajuns la școală, toate ursoaicele erau la fel ca mine: îmbrăcate cu hainele de duminică, ronțăind sticksuri în loc de micul dejun și cu lacrimi în ochi. Nu era nici urmă de profesoare, așa că ne-am adunat toate în Sala Oficială pentru Vrăji.

Magia prieteniei III

Magia prieteniei -Povestile ursuletilor

Toată lumea a povestit aceeași poveste: cum au ajuns acasă, nimeni nu era acolo. Ca și mine, toate au încercat vraja cu boabe de piper pentru găsit lucruri sau oameni. Chestia bizară e că toate indiciile duceau către o adresă, către o casă părăsită mai bine zis. Am tras la sorți și eu am preluat investigația. M-am dus acolo să stau la pândă, m-am ascuns în trapa ce ducea către subsol și am ațipit… Atunci a venit Bess și cam asta e.”

“In cercetările tale, ai descoperit ceva la vechea casă?” întrebă Noeline.

“Nimic.”

“Trebuie să mergem acum acolo, am o idee.” continuă Noeline.

Zis și făcut, ursoaicele își luară inima-n dinți și se îndreptau acum către vechea casă. Laureline primi o rochie nouă, magică, care să o protejeze. Toate hainele pe care le făcea Mademoiselle Noeline erau magice și ajutau ursoaicele la greu.

Ajunse acolo, Noeline începu să danseze ciudat, în timp ce cânta: “Secretele casei, Eu vreau să le știu, Spuneți-mi frunzelor, Ce va veni!” Și toată grădina începu să tremure, un vânt puternic se porni, ar frunzele parcă murmurau și ele încet: ” Statuia știe ce vrei să știi, Ea îți va spune ce va veni!” Apoi vântul începu să bată și mai tare, tot mai tare, crengi și frunze zburau într-un vârtej magic în jurul vechii statui, casa trosnea din toate cotloanele…

 

[mks_button size=”medium” title=”Chic Ville” style=”rounded” url=”http://chicville.ro/” target=”_blank” bg_color=”#8B0615″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.