Recomandari Chic

Misterele orientului fascinant. Simbolurile Chinei in colectiile Tropical si Flowers

Scris de Chic Ville

V-ați putea imagina că undeva există un loc atât de special, un univers în care de cum pășești simți că orice e posibil, un loc în care poveștile prind viață? Trebuie doar să pătrundeți în universul Chic Ville și poveștile noastre vă vor convinge că locul acela există. Povestea care ne face să visăm de data aceasta e una venită de departe, din Orientul fascinant, cu a sa China plină de mistere și simboluri ce așteaptă să fie descifrate.

misterele-orientului-fascinant-chicville-simboluri-china

Învăluite în inspirație, cu picturi diafane ce ilustrează păsări exotice și o vegetație luxuriantă, vazele și veiozele din colecția Tropical vin să ne trezească simțurile printr-un colorit inspirat de pădurile tropicale din Yunnan.

misterele-orientului-fascinant-chicville-simboluri-china-3 Papagalii au avut un rol important în cultura chineză, încă din cele mai vechi timpuri. Ei obișnuiau să fie ținuți în cuști prețioase în apartamentele doamnelor de la palat și se credea că sunt străjeri de seamă ai secretelor feminine.

De asemenea, în arta feng shui, papagalul e considerat aducător de vești bune și protector al casei, de aceea oamenii obișnuiau să așeze statuete-papagali pe acoperișurile caselor.

misterele-orientului-fascinant-chicville-simboluri-china-1

 Vaza Tropical vine să ne amintească despre importanța acestui simbol în vremurile de demult, și nu numai. Pictată manual, e un obiect prețios ce poate împodobi o încăpere cu iz imperial chinez. Arată bine cu hortensii bogate, dar se înțelege de minune și cu flori mai exotice, ca orhideele. Asorteaz-o cu o veioză și vei aduce o ploaie tropicală de complimente din partea oaspeților.

Pe același făgaș al secretelor spuse de simbolurile chinezești, povestea continuă cu colecția Flowers, care ne introduce în temele artei chinezești. Vedetele sunt cele mai îndrăgite flori chinezești: bujorul, crizantema și floarea de prun, fiind aici reprezentate în stilul picturilor de la curtea împăratului.

misterele-orientului-fascinant-chicville-simboluri-china-2 Bujorul-“regele florilor” a devenit faimos la curțile dinastiilor Sui și Tang, fiind un simbol al nobilității și al virtuții.  Acesta e reprezentat deseori în arta chineză, ca simbol al bogăției și onoarei. Atunci când e reprezentat înflorit simbolizează pacea.

Crizantema a fost pentru prima dată cultivată în China, în secolul al 15-lea înaintea erei noastre și are un rol special în cultura chineză. Ea face parte din categoria celor patru nobili, o temă artistică care include patru flori ce au fost preponderent reprezentate în arta chineză pentru simbolistica lor puternică. Crizantema apare toamna și este prevestitoare a iernii, astfel simbolizând virtutea de a întrece orice obstacol.

Floarea de prun este o altă floare care se regăsește în categoria celor patru nobili. Și aceasta poartă o simbolistică aparte: apare iarna, iar aroma ei nu trece neobservată. Astfel, deși în sine floarea aceasta nu are nimic extravagant, contrastul cu peisajul o face să se remarce ca un simbol al frumuseții interioare și al rezistenței, indiferent de situație.

Care e simbolul tău preferat? Lasă-ne un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos.

Despre autor

Chic Ville

40 Comments

  • Buna seara,
    doresc sa mi transmiteti ce piese aveti pe stoc din colectia flowers, tropical sau ceramica toscana.Ma intereseaza vaze mari, platouri, veioze mari.
    Adriana Lupu

    • Buna seara.
      Toate produsele de pe site sunt pe stocul nostru. Va puteam ajuta & ghida daca ne spuneti concret ce produse anume v-ar interesa. Multumim.

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.