Recomandari Chic

Momente magice in Luna Iubirii

Scris de Chic Ville

Iubirea este un sentiment magic, care aduce zâmbete şi transformă orice moment într-un prilej de bucurie. De ce să avem doar două zile ale iubirii când putem avea o lună întreagă, care să folosească drept început pentru un an întreg de momente magice? Iată cum arată luna iubirii în stil chic!
 
Sărbătorite, decorate, îndrăgite sau dimpotrivă, controversate, cele două sărbători ale iubirii ce însufleţesc luna februarie sunt pe buzele tuturor în luna februarie. Menite să-i bucure atât pe cei moderni, care se inspiră din stilul occidental, cât şi pe cei care îndrăgesc tradiţiile locale, iată poveştile zilelor iubirii:
 
Ziua de Valentine’s Day îşi are originea într-o sărbătoare romană, Lupercalia, destinată comemorării preotului Valentin care căsătorea în secret tinerii, contrar legii date de împăratul acelei vremi. Sărbătoarea a fost apoi preluată în Franţa şi ţările nordice, ajungând mai apoi în România şi fiind îmbrăţişată de tot mai multe persoane. Celebrarea acestei zile a adus aminte de sărbătoarea de Dragobete, varianta noastră de suflet.
 
Despre Dragobete, eroul nostru autohton, se considera că era fiul Dochiei şi că este protectorul iubirii şi al cuplurilor. Tradiţiile de Dragobete au în centru starea de bine, emoţia, înţelegerea şi sărbătorirea unei iubiri calde, sincere, fiind un minunat prilej de bucurie.
 
Dar ce leagă aceste sărbători şi cum pot aduce ele zâmbet şi eleganţă?
 

1. Prin daruri


 
Fie că dăruieşti cadouri preţioase, obiecte mult dorite, mici atenţii, bilete la film sau vacanţe pe meleaguri fermecătoare, cadourile din aceste zile vin din suflet. E drept, cadourile pline de şarm pot fi dăruite şi fără o ocazie anume, însă aceste zile fac orice dar de două ori mai special. Perna pe care ea şi-o doreşte de atât timp, cutia de bijuterii la care visează, sau de ce nu ceasul de perete pe care el şi-l doreşte în micul său colţ cu accente masculine, toate acestea pot deveni cadouri speciale dacă sunt dăruite cu drag în aceste zile, înnobilate cu panglici roşii şi însoţite de mici felicitări ce mărturisesc sentimente.
 

2. Prin emoţie


 
O cină în doi la lumina lumânărilor, scrisori pline de emoţie ce reamintesc celor doi motivele pentru care s-au îndrăgostit, prăjitura preferată sau o baie relaxantă – iubirea stă în gesturile mici, făcute cu zâmbetul pe buze. Luna iubirii poate fi astfel doar începutul pentru un an plin de şarm şi poate reaprinde iubirea la orice vârstă!

3. Prin decoruri romantice

 

 
Luna iubirii poate fi şi un prilej de redecorare, de a crea mici aranjamente romantice care vor aduce culoare casei tale. Redecorarea sau înnoirea accesoriilor aduce un plus de prospeţime încăperilor, aduce o stare de bine şi creează acel sentiment preţios de ,,acasă”. Bineînţeles, culoarea preferată a lui februarie e roşu, aşa că bucură-te de accente în această culoare fermecătoare, care va atrage cu siguranţă atenţia! Fie că alegi seturi de pahare pentru băuturi fine, farfurii ce pun în valoare preparate sofisticate sau piese decorative speciale, bucură-te din plin de acest prilej!
 
Te-ai hotărât cum vei sărbători iubirea în acest an?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.