Povesti din lumea Chic Ville

O cină romantică à la française

Scris de Chic Ville

Chic Velentine's

Orice zi este perfectă pentru a sarbători dragostea şi a-ţi bucura jumătatea cu o cină surpriză aranjată în spirit romantic. Însă ce prilej mai bun să faci asta decât acum, în luna iubirii?

Deşi Valentine’s Day este intens promovată de americani iar Dragobetele este o sărbătoare autohtonă, Chic Ville îţi propune un mix de contemporan şi clasic, pentru a sărbători L’Amour în stilul franţuzesc.

Mobilierul

De ce să nu începem chiar cu… masa? O piesă cu blatul rotund şi picior din lemn sculptat va aduce romantismul în prim-plan.  Adaugă două scaune  în stil Louis al XVI-lea şi gata e settingul unei cine de gală de la curtea Mariei Antoinette.

Cina romantica

Decor rafinat pentru o cina romantica

Accente de lumină

De la curtea de la Versailles vom prelua şi atmosfera calda pe care o dau lumânările aprinse. Renunţăm la candelabre maiestuoase făurite de artizani ai secolului al XVIII-lea, decorul va fi completat de sfeşnice inspirate din această perioadă. Putem alege finisaje moderne precum cuprul, la care să adăugăm candele colorate din sticlă, cu finisaj antichizat.

Sfesnic cupru              Candela decorativa rotunda din sticla               Sfesnic cupru 27cm
    Candela decorativa cu pasare din sticla                 Sfesnic din metal argintiu               Candela decorativa cu butoni din sticla

Textilele

Faţa de masă poate fi una jucăuşă, pentru a aduce întreaga scenă în contemporaneitate. Un model cu inimi roşii este recomandat, însa acesta vine cu riscul de a concura cu cele mai siropoase declaraţii şi cele mai dulci deserturi. Poţi opta pentru un design mai simplu, uni, dacă doreşti să te joci cu accente de culoare în decorul mesei.

Aranjament pentru o cina romantica

Cina romantica in doi

Vesela şi accesoriile

Vesela poate fi una simpla, la fel şi şervetele de masă, în cazul în care am ales o faţă de masă mai încărcată. În cazul feţei de masă simple, vesela se va prezenta în straie de sezon, cu nelipsitele inimi.

Accesoriile sunt foarte importante, inimi metalice sau din lemn pot fi aşezate pe farfurii, alături de mici mesaje de dragoste, puse în rame. Daca nu ai inspiraţie, citează din scrisorile lui Napoleon I către Joséphine… Inele de serveţel pot îndulci peisajul, mai ales dacă vin sub forma unor brioşe adorabile sau a unor îngeraşi grăsuni.

Rama foto inima cu ingerasDecoratiune inima lemn naturInel pentru servetel cu ingeras   Set doua inele pentru servetel cu briose

Acum că masa e pregatită  pentru cina romantică, nu putem decât să vă urăm Bon Appétit!

Dacă sugestiile noastre te-au inspirat sau dacă ai alte idei romantice, nu ezita să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu