Recomandari Chic

Personalizează-ţi casa în Stil American!

Scris de Chic Ville

Optimism, atmosferă solară, decor bogat şi încredere în culoare – acestea sunt doar câteva dintre ideile care stau la baza stilului american.
 
Toate piesele decorative trebuie să creeze o conexiune bazată pe emoţie mai mult decât pe potrivire stilistică. De exemplu, poţi alege o pătură care să te ducă cu gândul la o dimineaţă de iarnă încălzită cu un ceai aromat sau un set de farfurii care te poartă cu gândul la un picnic pe plajă. Provocarea este armonizarea pieselor decorative ce provin din stiluri şi perioade diferite, iar acest lucru se poate obţine cu uşurinţă prin câteva trucuri:
 
1. Colecţii – maşini de epocă, timbre, figurine, bijuterii – orice alegi să păstrezi cu drag, asigură-te că vor ocupa un loc de onoare în decorurile tale! Aşa poţi realiza un ambient ce creează o punte între vremurile de demult şi cele mai noi trenduri. Colecţiile oferă casei personalitate şi un stil aparte, aşa că trebuie să fie mereu la vedere, etalate pe comode răsfăţate, biblioteci grandioase sau suporturi special create.
 
2. Culoare – poţi combina stiluri diferite fără să te temi de modul în care le vei armoniza la final, dacă aplici acest principiu simplu: alege-ţi o paletă restrănsă de culori, cu nuanţe apropiate. Apoi îndrăzneşte să-ţi pui amprenta printr-un element viu colorat, care să-ţi pună în valoare creativitatea şi personalitatea. Spre deosebire de stilul englezesc, cel american pune mai mult accent pe culori puternice, precum roşul burgund, albastrul ultramarin sau verdele smarald.
 

 
3. Descoperă feeria florală – despre flori se spune că au capacitatea magică de a înlătura tristeţea şi oboseala, aducând armonie şi culoare întregii case. Sfatul Chic? Bucură-te de cele mai fine decoruri florale, fie că le regăseşti pe perne, şorţuri sau feţe de masă, vaze, sfeşnice sau alte piese decorative. De exemplu, poţi avea două scaune în stiluri şi nuanţe diferite, dar le poţi armoniza cu ajutorul unor perne identice, cu model floral delicat. Mai mult decât relaxare şi o stare de bine, florile aduc prospeţime şi eleganţă în orice sezon.
 

 
4. Accente personale – stilul american se defineşte printr-o idee foarte interesantă – orice decor se compune din ceva vechi, ceva nou, ceva găsit şi ceva colecţionat – elemente care spun o poveste despre persoana care a creat acel ambient.
 

 
Stilul american face referire la un mod aparte de a crea o stare de bine în casă, îmbinând armonios cele mai Chic piese decorative. Ce zici, încerci o abordare nouă pentru decorarea casei tale?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.