Recomandari Chic

Piesele perfecte pentru masa ta de Paste

Scris de Chic Ville

Masa de Paşte – acel moment pe care îl aştepăm cu sufletul pentru că ne aduce împreună la masă, chiar dacă vorbim aici despre familia restrânsă. Bucuria ce ne răsună în suflet, preparatele pregătite cu drag, cadourile dăruite celor dragi – toate acestea ne fac ziua mai frumoasă. Iar pentru a completa întreaga atmosferă, avem nevoie de un decor absolut fermecător la masă, care să ne încânte privirea şi să ne crească apetitul. Ce putem pune pe masă? Iată câteva idei:

Farfurii chic

Magia începe din farfurie! Sau, mai bine spus, magia începe atunci când aşezi farfuriile preferate ale celor dragi, fie că vorbim despre un set de farfurii identice sau de farfurii diferite pentru fiecare mesean, în funcţie de culorile sale preferate. Astfel, pui bazele unui decor culinar chic, şi poţi personaliza locul fiecărei persoane dragi cu decoraţiuni ce i se potrivesc perfect.

Platouri dichisite

Fie că te gândeşti la un centerpiece decorat ca la carte sau la un deliciu culinar aşezat cu dichis în centrul mesei pentru a fi admirat şi savurat, un platou este piesa de bază! Fie că le alegi pe cele din metal cu forme speciale, fie că mergi pe variante clasice, platourile chic sunt mereu pregătite pentru decoruri spectaculoase.

Tăvi speciale

Bineînţeles, mergem mai departe către arta servirii, ce necesită o tavă chic pe care s-o dichiseşti aşa cum îţi place. Fie că alegi o tavă cu străluciri discrete, cu note aurii sau argintii, fie că mergi pe varianta vintage cu lemn şi accente antichizate, o tavă nu trebuie să lipsească din decorul tău pascal.

Boluri Chic

Fie că ne gândim la micul dejun delicios servit dimineaţa, la supa de la prânz sau poate chiar la salata de fructe răcoritoare de la amiază, un bol chic este un absolut deliciu. Trebuie doar să-l alegi pe cel preferat!

Sfeşnice de sărbătoare

Ca să simţim din plin magia sărbătorii, un sfeşnic cu o lumânare chic poate fi exact accesoriul de care masa ta are nevoie. Fie că alegi o variantă discretă, fie că mizezi pe grandoare cu un sfeşnic înalt, antichizat, poţi avea siguranţa că decorul tău va fi unul minunat.

Coşuri împletite

Pentru ouă colorate, decoruri cu iepuraşi poznaşi, pasca gătită cu drag sau chiflele proaspăt scoase din cuptor, un coş împletit este o alegere perfectă. Vorbeşte despre naturaleţe, despre unicitate, despre truda mâinilor dibace care l-au creat, dar şi despre aprecierea stilului natural, trainic.

Decoraţiuni chic

Bineînţeles, pentru a sublinia caracterul festiv, trebuie să alegem decoraţiunile care se potrivesc perfect mesajului pe care dorim să-l transmitem cu decorul pe care îl croim. Fie că vorbim despre mici decoraţiuni pe care le aşezăm cochet lângă farfurie, fie că ne gândim la un centerpiece cu totul unic, decoraţiunile sunt cele care dau tonul mesei noastre de Paşte.

Surprinde-i pe cei dragi cu o masă de Paşte plină de şarm şi dichis, de care să vă bucuraţi împreună!

Fotografii: Elena Zamfir (@elenazamfir.photography, Instagram)

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu