Povesti din lumea Chic Ville

Magia prieteniei. Capitolul I. Ursuleţul Laureline

Scris de Chic Ville

 Povestile ursuletilor

Povestile ursuletilor

Laureline Moreau s-a născut lânga Paris, într-un sătuc boem renumit pentru livezile cu biscucopaci – copaci care rodeau biscuiţi de ciocolată. Familia ei avea o fermă de biscucopaci şi aveau un trai fericit; mama lui Laureline se ocupa de formula secretă a seminţelor pe care le plantau, iar tatăl ei avea grijă ca livada să fie minunată.

Într-o zi, nici nu şi-au dat seama când, Laureline a crescut mare şi a trebuit să meargă la Paris, să studieze la cea mai prestigioasă şcoală de biscucopaconişti, pentru a duce mai departe tradiţia familiei.

Laureline şi-a împachetat totul în valiza ei preferată, ornată cu plante adevărate şi care trebuia udată de două ori pe săptămână. Înainte de a urca în tren, şi-a luat rămas bun de  la părinţi, care i-au dat la plecare o amuletă preţioasă, care să o protejeze. 

Ursuletul Laureline

Ursuletul Laureline

Amuleta era făcută şi ea din pluş, la fel ca Laureline, însă avea ceva special: când o apropiai de ureche, scotea cel mai minunat şi mai curios zumzăit pe care îl auzise vreodată. “O să mă ajute atunci când am nevoie”, se gândi ea şi o puse la loc în buzunarul salopetei maro.

Ajunsă la Paris, Laureline avu un şoc: aici toate ursoaicele erau cochete, îmbrăcate cu rochiţe delicate care nu semănau deloc cu salopeta ei de toate zilele. La gară o aştepta verişoara ei Bess pe care nu o mai văzuse de când erau mici.

“Ursule mare! Ce porţi, Laureline?” exclamă Bess când o văzu, fără să zică “Bonjour” sau măcar să o îmbrăţişeze.

“ Salopeta mea…” răspunse Laureline cu jumătate de gură de pluş. Când se uita la Bess, vedea o ursoaică cu adevarat specială, cu o pălărie chic pe o ureche şi o rochie din  in delicat, cu modele dintre cele mai ursuleşti.

“Trebuie să te duc neapărat la Mademoiselle Noeline să îţi facă o rochie nouă!”

Când Laureline se încruntă la gândul că va trebui să renunţe la salopeta ei iubită, nici prin minte nu-i trecea faptul că ea şi Bess urmau să devină cele mai bune prietene. Dar aşa funcţionează prietenia, te ia pe nepregătite.

Şi aşa începu aventura lor în marele şi minunatul Paris…

 

 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu