Recomandari Chic

Răsfaţă-te cu un dineu à la Russe!

Scris de Chic Ville

Orice sărbătoare merită savurată din plin, iar orice masă trebuie înnobilată în cel mai chic mod cu putinţă. Dineurile sofisticate vorbesc în egală măsură despre preparatele servite, cât şi despre aranjarea mesei, aşa că te invităm să te iniţiezi în magia pregătirii unui dineu à la Russe.
 
Eleganţă, dichis şi rigurozitate – acestea sunt cuvintele de bază pentru un decor rusesc de excepţie. Cum poţi aranja masa în aşa fel încât să te simţi ca la un restaurant de lux? Iată ghidul nostru, în 5 paşi!
 

 

1. Aşezarea pieselor de bază

O caracteristică a stilului à la Russe este faptul că preparatele se pregătesc şi se servesc din bucătărie, pe masă fiind aşezate doar accesoriile de bază. De aceea, aspectul setting-ului trebuie să fie impecabil. Bineînţeles, piesa de bază este faţa de masă, preferabil albă sau cu motive discrete, elegante. Apoi, pentru fiecare invitat, se aşează un napron în ton cu motivul celebrării sau cu ambianţa camerei. Tacâmurile sunt aşezate cu mare grijă după următoarea regulă: lingurile şi cuţitele se aşează de-a dreapta platoului, furculiţele la stânga, iar linguriţa pentru desert se aşează deasupra, cu mânerul spre dreapta – toate în ordinea folosirii. Deasupra cuţitelor se aşează, de la stânga la dreapta, paharul de apă, cel de vin alb, iar ultimul este paharul pentru vin roşu. O simfonie a eleganţei, nu-i aşa?
 

2. Decorarea mesei

Pentru că ţinuta fiecărei mese trebuie completată cu mare şarm, piesele centrale pot fi reprezentate de ghirlande florale, lumânări cu parfum discret sau boluri cu fructe, ce aduc o atmosferă colorată întregului aranjament. Pentru încă un plus de culoare, se recomandă alegerea unor naproane în culori fermecătoare, dar si a paharelor speciale sau a şerveţelelor cu model cochet.
 

3. Prezentarea preparatelor

Pentru un dineu à la Russe de succes, foloseşte seturi de farfurii cu accente nobile, în ton cu complexitatea preparatelor servite. De obicei, primul fel servit este supa delicioasă, urmată de peşte, friptură cu legume şi desert, toate pregătite de dinainte într-un mod cât mai elegant. Nu ai timp să pregăteşti toate aceste preparate, dar îţi doreşti să-i uimeşti pe cei dragi cu o astfel de cină de poveste? Restaurantul preferat va face toate aceste delicii pentru tine, iar ţie îţi va rămâne bucuria aranjării mesei ca la carte.
 

 

4. Servirea invitaţilor

O mare diferenţă între stilul rusesc şi cel franţuzesc este faptul că decorul de pe masă nu se schimbă pe parcursul cinei, doar farfuriile se schimbă în funcţie de felul servit. Acest lucru îţi dă şansa să creezi decoruri elaborate, care vor surprinde prin delicateţe şi bun gust.
 

5. Însufleţeşte masa cu accente moderne

Alegerea vinului în funcţie de preparatele servite, un cocktail sau o băutură aperitiv şi folosirea unor tacâmuri special dedicate anumitor tipuri de preparate, acestea sunt accente moderne pentru un festin à la Russe perfect! Şi pentru că îţi doreşti ca fiecare invitat să se simtă special, alege să îi marchezi locul la masa printr-o etichetă fancy, care să se potrivească perfect personalităţii sale.
 

 
Deşi sofisticat, acest stil de decorare aduce un plus de şarm şi de nobleţe cinei pregătite la ceas de sărbătoare, şi îţi aduce o stare de bine şi o atmosferă plină de eleganţă. Pentru că un decor chic, pregătit cu mare dăruire, hrăneşte nu doar corpul, ci şi privirea şi sufletul!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.