Daca simţi o mireasmă îmbietoare de dovleac, şofran şi anason e sigur că în cuptor se pregătesc prajiturelele Chic.
Iată şi reţeta noastră:
Rețeta pentru opt porţii:
- 6 ouă (albușurile și gălbenușurile se separă)
- 6 linguri de zahăr (125 g)
- 6 – 7 linguri de făină (150 g)
- 200 g dovleac dat prin răzătoarea mare
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 20 g zahăr vanilat, pudră
- 2 linguri de ulei
- 1/2 linguriță anason
Gălbenușurile se amestecă cu trei linguri de zahăr și 2 linguri de ulei. Albușurile se bat cu trei linguri de zahăr până devin spumă tare. Se încorporează spuma în crema de gălbenușuri, se adaugă făina, praful de copt, anasonul și se lasă să se odihnească puțin.
Dovleacul se pune pe foc mic (dacă nu e destul de dulce, i se poate adăuga puțin zahăr) și se lasă să se înmoaie bine. Se stoarce, să aibă cât mai puțin lichid și, după ce se răcește, se amestecă în compoziția deja făcută. se pune o foaie de copt în tavă (aceasta trebuie să aibă cel puțin 2 cm înălțime) și se toarnă compoziția peste foaia de copt.
Se coace prăjitura 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
După ce se răcește prăjitura se pudrează cu zahărul vanilat şi se taie în forme.
Poftă bună şi te aşteptăm la concurs!