Recomandari Chic

Ritualul ceaiului acasă, în stil Chic

Scris de Chic Ville

Viaţa modernă are uneori tendinţa să meargă pe repede-înainte. De aceea, un moment de relaxare şi liniştire a gândurilor poate fi benefic pentru a recrea echilibrul de care uneori uităm să avem grijă. Un mod perfect de a încetini caruselul de evenimente şi de a ne dedica timp de calitate nouă, sufletelor noastre, este ritualul ceaiului acasă? Cum putem face asta? Avem câteva sfaturi chic pentru voi!

Scopul ritualului ceaiului trece de bariera formalităţilor. Vorbeşte mai mult despre puterea de a ne retrage pentru o clipă din fluxul cotidian, de a ne dedica un moment de relaxare şi de a ne aminti că merităm din plin grija pe care ne-o oferim. Ritualul ceaiului, chiar si atunci când se desfăşoară pe doar 15 minute, poate crea clipe preţioase prin care ne încărcăm cu energie pozitivă şi ne oferă un beneficiu pentru sănătate.

Iată sfaturile chic:

Alege ceai de calitate

Calitatea ceaiului este foarte importantă pentru întregul ritual, datorită proprietăţilor sale esenţiale. Un ceai bun vine cu o aromă puternică, naturală, ce îţi răsfaţă simţurile, beneficiile mergând mai departe decât simplul gust.

De asemenea, trebuie să acorzi atenţie şi timpului corect de infuzare, astfel te vei bucura de cea mai bună aromă şi de maxim de beneficii pentru sănătate.


Prepară ceaiul cu apă de calitate

Apa de calitate este cea care scoate în evidenţă gustul complex al ceaiului. Specialiştii în ceai spun că apa de izvor de munte este cea mai bună pentru ceai, însă orice apă de izvor îmbuteliată poate face minuni cu ceaiul nostru. Însă, în lipsa ei, şi un filtu bun poate ajuta la obţinerea unei arome îmbietoare, în locul apei de la robinet ce poate altera gustul ceaiului.


Alege o cană care să-ţi încânte sufletul

Fie că serveşti ceaiul într-o cană mare, fie că te bucuri de notele aparte ale ceaiului în ceşti mici, delicate, trebuie să alegi un model care să te reprezinte şi să te bucure în egală măsură. Astfel, ritualul ceaiului este despre tine, despre momentele dăruite ţie, despre pasiunile tale şi despre ceea ce-ţi aduce fericire.


Bucură-te de ceai aşa cum îţi place, dăruindu-ţi momente de relaxare care să contribuie din plin la starea ta de bine. Inspiră-te din universul chic!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu