Recomandari Chic

Sfaturi Chic pentru un picnic de poveste

Scris de Chic Ville

Vara este sezonul ieşirilor la picnic, momentelor de răsfăţ petrecute alături de o persoană dragă sau, de ce nu, alături de mai multe. Ei bine, pentru clipele romantice în doi sau pentru ieşirile cu prietenii, ideea unui picnic este o bucurie, dacă luăm în considerare toate detaliile care pot face din acest moment unul cu adevărat magic. Iată câteva idei pe care te poţi baza:

Pregătirea

În primul rând, trebuie să alegi o pătură de picnic suficient de mare pentru a-i găzdui pe toţi şi pentru a le oferi suficient spaţiu. Poţi, de asemenea, să alegi mai multe pături sau covoare subţiri din bumbac, dar şi perne moi care să contribuie din plin la confortul şi armonia decorului tău.

Apoi, ai nevoie de un coş de picnic. Partea cea mai bună? Coşurile noastre de picnic au totul pregătit – de la farfurii, pahare, tacâmuri şi până la solniţă şi tirbuşon. Astfel, cu un coş de picnic dichisit, ai acoperit deja o parte din lista pieselor esenţiale, pe care nu trebuie să le uiţi.

Îţi recomandăm să iei cu tine şi un tocător micuţ, pe care îl poţi folosi atât pentru a  pregăti preparatele delicioase pe care le-ai ales, cât şi pentru servire.

Nu uita nici pungile sau sacii pentru a depozita resturile şi piesele de veselă şi tacâmurile folosite. Astfel, vei evita murdărirea coşului şi vei putea curăţa totul mai repede şi mai uşor. Şi prosoapele de hârtie sunt importante, pentru a putea acţiona rapid în cazul micilor accidente.

Ultima recomandare pe care o avem ţine mai mult de grija pentru noi, pentru corpul nostru. De aceea, de pe listă nu trebuie să lipsească dezinfectantul pentru mâini, crema de plajă şi repelentul pentru insecte. Astfel, cu un astfel de bagaj pregătit, te vei bucura de fiecare clipă fără griji şi fără aspecte mai puţin plăcute.


Alegerea preparatelor

Bineînţeles, mâncarea e vedeta oricărui picnic de poveste. De aceea, trebuie să fim atenţi la preparatele pe care le luăm cu noi, pentru a ne bucura din plin de întreaga experienţă. Foarte multe mâncăruri pe care le savurăm acasă pot fi ideale şi pentru picnic, atunci când le adaptăm şi le aşezăm în recipiente potrivite, ca să le putem degusta în mica noastră escapadă. Însă trebuie să alegem tipuri de alimente care nu se alterează uşor, de aceea trebuie evitate cele pe bază de peşte sau cele pe bază de lapte. Recomandările noastre sunt salatele, sandvişurile, brânzeturile maturate, măslinele, fructele şi legumele, dar şi biscuiţii săraţi sau dulci.

Şi uşurinţa cu care împărţim şi savurăm preparatele este importantă, de aceea recomandăm preparatele fără multe sosuri sau preparatele care se pot topi. Astfel, ne bucurăm din plin de mâini curate şi păstrăm şi coşul curat şi pregătit pentru noi momente de relaxare în natură.

Băuturi! Iată unul dintre cele mai puţin aprofundate subiecte atunci când ne gândim la picnic. Bineînţeles, apa nu trebuie să lipsească sub nicio formă, însă putem să ne delectăm cu băuturi cu gust de vară care să ne facă picnicul mai plăcut.


Bucură-te din plin de momentele de relaxare savurate alături de cei dragi şi fă din fiecare picnic un prilej de sărbătoare! Descoperă selecţia de piese chic pentru un picnic de poveste!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu