Recomandari Chic

Stil englezesc desăvârşit, în 5 paşi!

Scris de Chic Ville

Trebuie să recunoaştem că ne-am îndrăgostit iremediabil de filmele vechi englezeşti, cu acele interioare elegante, grandioase şi pline de şarm. Ne imaginăm, uneori, că trăim într-o căsuţă undeva într-un sat fermecător, că ascultăm cu drag cântecul lemnelor în şemineu şi că ne jucăm cu motive florale şi cu materiale fine, pentru a crea o ambianţă de poveste. Care este cheia decorării în stil englezesc?

Stilul englezesc vorbeşte despre confort, despre căldură şi despre comunicarea cu natura, diferenţa între decorurile formale şi cele cotidiene fiind dată doar de accente ingenioase. Vorbim despre fotolii elegante în care poţi să te răsfeţi o zi întreagă alături de o carte bună şi de celebrul ceai aromat, despre perne moi care-ţi vor fi alături în aceste momente fermecătoare şi despre eleganţă la fiecare pas.
 

 
Care sunt punctele cheie ale acestui stil?
 

1. Culoarea

Pentru că stilul englezesc se inspiră din natură, toate piesele decorative împrumută ceva din farmecul nuanţelor pământii, din verdele ademenitor al pajiştilor feerice şi din pastelurile dulci ale trandafirilor parfumaţi, aducând casei un strop din farmecul caselor descrise de Jane Austen.
 
Pentru amenajarea camerei de zi sau a dormitorului, mobilierul poartă nuante elegante şi sofisticate, de la cafeniu la negru, dar pot fi şi accente pastelate, pentru un plus de şarm. În ceea ce priveşte bucătăria, mobilierul poartă de obicei un alb lăptos, în timp ce blatul se răsfaţă în nuanţe perlate. Toate aceste culori contribuie la crearea unui ambient primitor, armonios.

2. Pattern

Completându-se unele pe altele, motivele decorative preferate de fermecătorul stil englezesc îmbină modele florale minuţioase cu accentele moderne date de linii şi buline, însă totul într-o bună măsură. Vei găsi accente florale în tapetul de pe perete, în tablourile frumos înrămate, în modelul abajurului unei veioze misterioase sau pe pernuţa ce te invită la relaxare, aşezată cochet pe canapea, şi îţi vei bucura privirea cu jocul dungilor ce dau un farmec aparte fotoliilor şi scaunelor. Îndrăzneşte să te joci cu modele fine şi tranformă-ţi camera de zi într-o adevărată pagină de poveste!

3. Materialele folosite

English Style înseamnă un joc fermecător între catifea, bumbac, damasc şi dantelă, covoare din lână şi pături moi şi pufoase, ce te poartă cu gândul la relaxare.

4. Mobilierul

Stilul englezesc poartă încă amprenta decorurilor tradiţionale, aşa că vei regăsi aici mobilier inspirat de stilurile Queen Anne sau Victorian, ale căror material principal era lemnul, iar culoarea predominantă castaniul. Piesele de mobilier cele mai apreciate sunt bibliotecile grandioase, dichisite cu obiecte de suflet şi însufleţite de cărţi cu coperte elegante. În ceea ce priveşte mesele, acestea sunt de obicei extensibile, pentru că englezilor le plac dineurile îmbelşugate. Alături de mese vor fi aşezate scaune sofisticate, cu picioare curbate şi tapiţerie cu model floral sau geometric.
 

 

5. Detalii fermecătoare

Pentru a îndulci imaginea unui interior aparent auster din cauza mobilierului în nuanţe închise, alege fotografii cu cei dragi îmbrăţişate de rame elegante, cutii cu amintiri aşezate pe comodă, veioze clasice cu alură sofisticată, vaze cu flori parfumate şi piese decorative interesante. Stilul englezesc nu trebuie să arate ca şi cum ar fi fost planificat şi gândit în cel mai mic detaliu, ci trebuie să vorbească despre arta de a crea un cămin cald şi primitor, cu o atmosferă armonioasă.
 
De aceea, sfatul nostru este să-ţi asculţi inima şi să alegi piese decorative care să te inspire şi să îţi aducă bucurie!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu