Recomandari Chic

Stiluri pascale | 2. Shabby Chic

Shabby Chic
Scris de Chic Ville

Fiecare decor special este o ocazie de a-ţi demonstra măiestria stilistică şi creativitatea. Cum dineul pascal se apropie, trebuie să alegi stilul pe care-l vei etala. De aceea, ţi-am pregătit o serie de 4 articole de blog, pentru cele 4 stiluri pascale Chic. Descoperă astăzi stilul Shabby Chic!
 

Cui i se potriveşte

 
Dacă îţi plac filmele englezeşti, cărţile din epoci trecute şi modelele florale delicate, atunci stilul Shabby Chic poate fi pentru tine. Este dedicat persoanelor vesele, al căror zâmbet bucură orice privire, persoanelor cărora le plac mesele servite în familie, razele de soare şi starea de bine în orice decor. De asemenea, este dedicat şi persoanelor sofisticate, care-şi doresc decoruri bogate, echilibrate şi pline de viaţă.
 
Shabby Chic
 

Ce îl defineşte

 
Stilul Shabby Chic este definit de o bogăţie echilibrată, de nuanţe pastelate, de modele florale elegante şi de un aer vintage, în stilul filmelor englezeşti de demult. Piesele cu accente antichizate, cu finisaj manual şi cu modele minuţioase se potrivesc perfect acestui stil, cât şi cele din materiale naturale – ceramică, bumbac fin pentru textile şi lemn finisat cu mare grijă.
 

Ce produse i se potrivesc

 
Atunci când ne gândim la Shabby Chic, ne gândim la mese îmbelşugate, în jurul cărora se strang toţi cei dragi, la preparate aromate şi la o armonie estetică preţioasă. Caracteristic stilului Shabby Chic este minunatul suport etajat din lemn si metal, care poartă accentele antichizate ca pe o frumoasă amprentă a timpului. Acest suport poate fi folosit în orice sezon, pentru orice decor Shabby, însă pentru ocazia pascală merită complimentat cu cele mai frumoase piese de sezon – iepuraşi delicaţi din lemn îmbrăţişaţi de fire de lână, ouă elegante, din ceramică, iepuraşi din lână în nuanţe naturale sau flori decorative bogate, ce oferă o minunate valoare estetică.
 
Shabby Chic Shabby Chic
 

Magia stă în piese alese

 
Stilul Shabby Chic este caracteristic persoanelor creative, care pot dărui fiecărui obiect roluri diferite. De exemplu, poţi folosi o ceşcuţă pe post de sfeşnic, un ceainic chic cu rol de vază sau o farfurie pentru ouă cu rol de bază pentru un centerpiece perfect. Un coş jucăuş poate purta un buchet decorativ din hortensii delicate, iar o coroniţă de uşă poate fi aşezată elegant pe masă. Trebuie doar să ai inspiraţie şi dorinţa de a crea decoruri pe sufletul tău, care vor fi admirate negreşit!
 
Shabby Chic Shabby Chic

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu