Povesti din lumea Chic Ville

Tendințe deco în 2016

Scris de Chic Ville

Anul 2016 urmărește tendințele anului trecut în ceea ce privește decorarea casei, pe care le accentuează și le aduce la forma lor cea mai poetică. Intervin acum mici accente de noutate, precum culorile anului care aparțin universului mineral: ROSE, QUARTZ și SERENITY.  Elementele naturale și vegetația intră tot mai mult în casele noastre, aducând exteriorul la interior.

Bol lemn tec

Bol lemn tec

Natura invadează spațiul de locuit, îl împrospătează și completează. Grădina verticală la interior poate însufleți pereții laterali ai casei scărilor sau poate fi piesa de rezistență a livingului. Adu cât mai multe plante și ghivece în casă, introdu mobila de exterior în colțuri cheie ale casei, însă mai ales bazează-te pe accente naturale atunci când decorezi. Mobilier în nuanțe natur și cât mai multe accesorii inspirate din natură, precum un bol din lemn de tec sau un sfeșnic ce imită conul de brad.

 Și mâna artizanului priceput trebuie să fie prezentă în casa ta în 2016. Caracterul de unicat al fiecărui produs aduce un aer original, personal și intim. Construiește-ți  un mic colț de rai cu perne brodate manual, din lână, în culorile atât de specifice culturilor neeuropene. Aerul de explorator al proprietarului casei poate fi completat și de coșuri din ratan, lucrate manual în India, printr-un proces artizanal de mare amploare, ce implică fierberea acestora în cazane de mari dimensiuni după ce au fost împletite, pentru a le asigura rezistența în timp. Acest gen de decorațiuni, care aduc culturi și obiceiuri îndepărtate în casa ta, sporesc universalitatea decorului și contribuie la construirea unui stil personal, axat pe creativitatea și curiozitatea fiecăruia. Trendul „artizanal” încurajează și arta de perete textilă, covoare de perete de mari dimensiuni cu modele intricate vegetale, cu o coloristică diversă și ritmată.

Decor neoeuropean

Coltisor cosy cu perne brodate manual

Arta mesei așa cum era ea odinioară, cu obiceiuri și multe accesorii revine în prim plan. Completează-ți serviciul de masă și nu te sfii să îi ceri sfatul bunicii în ceea ce privește ritualul servirii mesei. Se aranjează acum mese complexe, cu mai multe tipuri de tacâmuri, șervete textile și alte elemente lăsate în urmă de noua generație. Acum, toate acestea revin a la mode.

Un alt artificiu pe care 2016 te lasă să îl faci este mixul de diferite tipuri de metale și finisaje. Așadar, combină lucios cu mat, auriu cu argintiu, cupru cu alamă etc. Aceste combinații pot arăta foarte bine pe bufet sau pe masa festivă, în baie ori în bucătărie.

Decor mix metale si finisaje

Decor mix metale si finisaje

Și dacă tot vorbim de baie, aici intervine oglinda statement, un trend prezent încă de anul trecut, care acum prinde contur. Optează pentru oglinzi cu rame deosebite, cu forme neobișnuite sau cu aplicații inedite. Nici nu trebuie să se asorteze cu restul băii, trebuie doar să iasă în evidență – pune-o în contrast cu restul decorului.

Colectia de oglinzi

 

 Cum ți se par trendurile acestui an? Care e preferatul tău? Lasă-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu