Recomandari Chic

Tesaturi visatoare pentru clipe pline de culoare

Scris de Chic Ville

Frumoasele ţesături Zaida poartă în fiecare cusătură câte o poveste demnă de o nouă colecţie cu O mie şi una de nopţi. O mie şi una de clipe fermecătoare i-aş spune eu, dar aş putea găsi la fel de multe nume cât pentru fiecare interior cochet în care aceste ţesături minunate se pot aşeza.
De pildă, covorul Tree of Life are o poveste a sa, bineînţeles specială. Se spune că în ziua în care a fost brodat de mâinile dibace, primele flori de primavară au înflorit pe ramurile înmugurite ale copacilor din întreaga regiune.

Iar în momentele în care şi-a primit frumosul model această pernă minunată, toamna şi-a instalat soarele bland şi a început să schimbe culoarea frunzelor din verde într-un oranj minunat.

Ce mai poveşti! Nu-i aşa?
Ei bine, secretul frumoaselor ţesături stă în măiestria cu care sunt făcute şi în dăruirea de care dau dovadă iscusiţii artizani.
Pentru a crea interioare ce fură priviri, ţesăturile Zaida se împart în două categorii diferite.

Ţesături cu şarm şi vis, pentru un decor ca la Paris
Purtând modele inspirate de frumoasele tradiţii indiene, pernele şi covoarele cu motive florale se potrivesc de minune interioarelor clasice, elegante, care se vor puse în evidenţă prin modele şi culori speciale. Aşezate alături de o comodă cu model franţuzesc sau alături de un balansoar ce-şi cânta povestea într-un ritm legănat, covoarele cu note tradiţionale vor face parte din decoruri primitoare, în care florile şi liniile curbe se aşează graţios într-un dans al frumuseţii.
Pentru decoruri inedite cu note îndrăzneţe, covoarele ţesute pot fi aşezate pe perete, sub forma unor tapiţerii ce aduc eleganţă şi culoare întregului aranjament.


Pernuţele delicate se vor aşeza cochet pe o canapea din lemn alb cu picioare curbate sau pe o banchetă cu model regal, completând frumoasele decoruri din camera de zi, din holul cel răsfăţat sau din dormitorul cel cufundat în visare.

 

 

Ţesături cu model de artist, pentru un decor fantezist
Inspirate de creaţiile artistice ale artistilor europeni postmodernişti, pernuţele şi covoarele Zaida se vor aşeza cochet în cele mai frumoase aranjamente cu note contemporane.
Alături de o canapea cu linii ferme sau alături de un fotoliu avangardist, pernuţele cu note arhitecturale vor completa cu eleganţă şi culoare aranjamentele create cu grijă şi daruire. Alături de o canapea cu tapiţerie albă vei regăsi aşezată o perna ce aminteşte de tablouri celebre, astfel vei obţine un interior demn de muzeele moderne chiar la tine în sufragerie.

Aşezat pe podeaua strălucitoare sau suspendat cochet pe perete, un astfel de covor colorat va reda cu acuratete bucuria pe care Gustav Klimt o emană în tablourile sale şi te va ajuta să obţii un decor pe care îl vei admira zi de zi.


Ce spui? Te-au fermecat?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.