Povesti din lumea Chic Ville

Top 10 decoratiuni pentru masa de Crăciun

Scris de Chic Ville
Masa de Craciun

Masa de Craciun

O dată cu primii fulgi de nea, gândul ne zboară la decoruri de vis pentru masa de Craciun. Acesta e anotimpul în care putem da frau liber imaginatiei și oferi  amintiri de neuitat celor dragi.

Însă ce decoratiuni pot ajuta la realizarea acestei povești de Crăciun a la frații Grimm? Chic Ville îți arată care sunt cele 10 decoratiuni și accesorii care nu trebuie să lipseasca de pe masa de Crăciun

1) Textilele pentru masa de Crăciun

Putem opta pentru textile cu motive de Crăciun,  iar în acest caz va trebui să moderăm cantitatea de decoraţiuni tematice astfel ca masa să  nu fie prea incarcată. În schimb, dacă dorim să folosim multe coroniţe, simboluri de Crăciun sau candele ar trebui să ne orientam către o faţă de masa simplă, cu serveţele pe măsură.

Fata de masa Craciun fata de masa din bumbac alb Fata de masa cu stelute

Pentru un efect dramatic, poți alege un runner sau o faţă de masă care să conțină negru , cu serveţele asortate, pe care să îl combini cu nuanţe metalice de argintiu, auriu sau arămiu.

Napron rola din hartie neagra             Fata de masa Hollywood               Servetele decorative din hartie neagra

 2) Inelele și suporturile pentru serveţele

Alege inele de serveţele cu motive de Crăciun (îngeri, fundiţa de cadou) sau alte motive deosebite (ceainic). Dacă preferi să folosești serveţele din hârtie la masă (preferatele nostre sunt cele din celuloză, pentru că îmbină rezistenţa și aspectul serveţelor din bumbac cu facilitatea utilizarii servetelelor din hârtie) pune-le într-un suport elegant din metal.

RDP_9975 RDP_0052 RDP_0016

3) Vesela festivă 

Cea mai indicată veselă este una simplă, fără motive de Crăciun, pe care sa o poți folosi în orice anotimp. Noi am ales una vişinie, care se potrivește cromatic sezonului, pentru un Crăciun clasic. Iubitorii tonurilor natur, care vor să pună o masa all-beige, pot alege un set de vesela crem, în linii simple.

Farfurie adanca din ceramica rosie  Pachet cadou Lady's LunchFarfurie desert ceramcia alba

4) Platoul etajat pentru bunătăți  

Nu poți aseza masa fără acest accesoriu vedetă: alege o variantă simplă, din sticlă transparentă sau una sofisticată, cu o patina argintie.

Tava etajata

Platou etajat pentru bunatati

 

5) Platoul cu clopot de sticla 

Fie ca îl  folosesti pentru deserturi delicioase sau aperitive apetisante (arată extra chic cu brânzeturi & verdeţuri),  acest platou e binevenit pe orice masă și în orice casă. Pentru un aer festiv, orneaza clopotul de sticlă cu o panglică vişinie

Platou cu capac din sticla                          Platou pentru prajitura, cu capac

6) Sfeşnice, candele și lumânări pentru lumina ambientală

Poți puncta masa cu sfeşnice și candele care să se completeze reciproc și să creeze un joc de lumini inedit. Alege argintiul pentru un efect elegant. Sfeşnicele pot fi dintre cele mai inventive, cum este cel din metal gri care îți permite să-l ornezi cu cu bobiţe și crenguţe de brad, sau o coroniţă decorativă  rustică.

RDP_0098

Sfesnic Craciun

Lumânările pot fi din cele clasice, cilindirce sau sferice (asortate neapărat decorului general) sau poți alege să personalizezi masa cu lumânări parfumate aflate în borcanele lor individuale.

Candela ceramica cu lumanare verde Candela decorativa cu lumanare maro   Candela decorativa sticla Candela sticla cu lumanare mov

 

7) Centerpiece-ul: vedeta oricărei mese

Poți crea un centerpiece unic folosindu-te de mici elemente decorative: un brăduţ, un îngeras, o coroniţă  la care să adaugi conuri și crenguţe adunate de tine din pădure – astfel propria-ţi poveste de iarna se va desfăsura ludic sub privirile admirative ale oaspeţilor.

RDP_0088

Centerpiece Craciun traditional

8)Miniaturi

Aici se întâmplă magia. Cu aceste mici minunaţii poți decora sfeşnicele sau farfuriile, ba mai mult le poți folosi ca și mici suveniruri pecare oaspeţii le pot lua acasă. Mici îngeraşi stilizaţi, reni ţanţoşi sau coroniţe cu bobiţe și mini-conuri vor contribui la povestea mesei tale de Crăciun.

Deco ingeras din sticla Coronita din ramuri de brad cu boabe si conuri Decoratiune ren metal argintiu

9) Tăvi pentru servit

Fie că le folosești să etalezi cozonacul foarte reușit de anul acesta, fie să servești cafeluţa de după ospaţ, tăvile acestea îți vor completa  masa cum numai ele știu. Simplitatea și calitatea le recomandă la orice masă. Pentru ceva diferit, alege un platou din tec cu forme neregulate pentru un centerpiece potrivit unei mese rustice.

RDP_9945

Daca doresti sa servesti ireprosabil

10) Decantorul pentru vin – prietenul oricarei mese

Alege sa aduci vinul la masa într-un decantor elegant din sticla, care vine în mai multe variante de design pentru a satisface toate gusturile. Avantajul e că poți alege unul care să se potrivească colecţiei tale de pahare.

RDP_0233

Decantor cu dichis

Cu astfel de decoratiuni pe masa ta, nu ai cum sa nu excelezi la capitolul „Aranjarea mesei de Craciun”. Așadar, spor la gatit și la trimis invitații celor dragi! De povestea mesei tale se ocupa Chic Ville!

 

 

 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu