Recomandari Chic

Ultimate Gray & Illuminating – culorile anului 2021

Scris de Chic Ville

Pentru a doua oară în istorie, institutul Pantone a ales două nuanţe pentru a ghida emoţia cromatică a unui an. Prima dată a fost în 2016, când a fost desemnat un duo de roz pudrat şi albastru deschis, menite să reprezinte contexul social al perioadei. Pentru 2021, institutul a ales nuanţele Ultimate Gray şi Illuminating. Iată cum arată acestea şi de ce au fost alese:

 „Este o alegere aspiraţională. Nu suntem încă acolo, dar aspirăm să ajungem. Încercăm să ajungem acolo. Atunci când norii gri se dispersează, vedem lumina soarelui” a spus Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone.

Illuminating

Aceasta nuanţă blândă de galben vorbeşte despre optimism, despre speranţă, despre acea lumină de la capătul tunelului, aşa cum o numim noi. După un an greu, plin de provocări, această nuanţă caldă vine ca o gură de aer, ca lumina soarelui care vine după multe zile ploioase, gri.

Ultimate Gray

Da, poate că ne imaginăm acest duo de culori ca fiind perechea de sentimente care ne încearcă – galben pentru optimism, gri pentru pesimism. Poate ne gândim că griul simbolizează perioada grea pe care o trecem. Însă, acest gri înseamnă mult mai mult decât atât. Este nuanţa fundaţiei unei case, este acea trecere dintre alb şi negru în care lucrurile pot fi exact aşa cum este viaţa. Astfel, griul ales reprezintă fundaţia speranţei noastre, reprezintă lucrurile pe care le cunoaştem.

 

Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie.”, a declarat Leatrice Eisemen într-un interviu pentru TIME

Această combinaţie de culori vine şi ca o promisiune, aceea că oamenii care clădesc împreună şi contribuie împreună la redresarea lucrurilor vor deschide uşile larg pentru bună dispoziţie şi pentru un plus de speranţă pentru viitor.

În ceea ce priveşte decorurile interioare, ştim deja că griul este o nuanţă neutră ce oferă un punct de plecare ideal pentru un decor intim, călduros şi personal. Atunci când alegem ca piesele mari să fie gri, avem o paletă de decizii pe care le putem lua pentru a da unicitate şi şarm decorurilor de acasă. Iar atunci când alegem piese în această nuanţă luminoasă de galben, ne simţim de parcă aducem soarele de primăvară în decorurile noastre. Specialiştii spun că galbenul în decorurile de acasă este specific persoanelor pozitive, care ştiu să vadă partea bună a fiecărui lucru. Este o nuanţă solară, bogată şi totuşi fluidă, uşor pastelată, pe care o putem integra foarte bine în paleta cromatică de acasă.

Pe lângă aceste două culori, anul 2021 mai are câteva nuanţe care-l caracterizează. Pornim de la nuanţa mentei, de la acel verde viu de care ne este atât de dor, la albastrul cerului de vară, la nuanţa unică a frunzelor de octombrie. Practic, 2021 este anul în care vorbim despre preţuirea fiecărui lucru de acasă – de la griul fin al stabilităţii de acasă, la galbenul soarelui de care ne este dor, la verdele naturii şi până la albastrul fin al mării.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu