Recomandari Chic

Valentine’s Day acasă în 3 idei chic

Scris de Chic Ville

Cu toate că lucrurile încep să se aşeze cât de cât, se pare că anul acesta vom petrece Valentine’s Day ceva mai diferit decât anii trecuţi. Poate că este mai sigur să ne bucurăm de dragoste în tihna şi intimitatea casei, unde putem crea momente fermecătoare alături de persoana mult iubită. Cum am putea petrece clipe minunate împreună? Iată câteva idei:

Pregătiţi masa împreună

Fie că vorbim despre un mic dejun delicios, pregătit cu ochii somnoroşi şi cu inima plină, fie că vorbim despre un prânz delicios savurat pe îndelete, fie că ne gândim la o prăjitură absolut uimitoare care îmbină toate aromele voastre preferate, sau chiar cina festivă la care vă gândiţi deja de zile bune. Gătitul împreună cu persoana dragă are foarte multe beneficii. Iată 3 dintre ele:

  1. Faptul că petreceţi timp împreună este, în primul rând, cel mai mare avantaj. Chiar dacă vorbiţi despre amintiri de când eraţi mici, despre întâmplări haioase cu prietenii sau familia sau chiar despre lucrurile pe care le-aţi dori îmbunătăţile la voi şi la relaţia voastră, gătitul împreună e o ocazie bună de reconectare şi de povestit câte-n lună şi-n stele.
  2. Descoperiţi împreună arome şi reţete noi. Atunci când gătiţi împreună, aflaţi lucruri noi despre voi. Puteţi încerca tot felul de condimente noi, de proporţii noi sau de combinaţii interesante de arome, astfel că dezvoltaţi relaţia voastră şi din acest punct de vedere.
  3. Nu doar mâncarea pe care o pregătiţi împreună, ci şi decorurile în care vă bucuraţi de ea. Puteţi să alegeţi farfurii sau boluri diferite şi să vă jucaţi cu texturile şi culorile la masă, astfel încât să croiţi un decor care să cuprindă preferinţele amândurora.

Foto: racool_studio, freepik.com

Uitaţi-vă la un film împreună

Poate că filmele şi serialele sunt pe lista voastră de făcut în fiecare weekend, însă de Valentine’s Day puteţi încerca un decor sau un film mai special. Cu câteva perne moi, pături pufoase, lumânări parfumate şi flori mereu înflorite, veţi croi un decor inspirat, ce vorbeşte despre intimitate şi despre momente de calitate petrecute în doi.

Bineînţeles, Valentine’s Day este despre filme de dragoste. Puteţi opta pentru filme clasice, vechi şi mereu apreciate, precum Gone with the wind (1939), Beauty and the beast (1946) sau Singing in the rain (1952), sau puteţi viziona filme care au intrat în istorie, chiar dacă au fost lansate în perioada mai recentă, precum The Notebook (2004), The Vow (2012), Before Midnight (2013), The Time Traveler’s Wife (2009) sau Me Before you (2016).

Foto: Taryn Elliott, pexels.com

Citiţi o carte împreună

Poate că v-au adus împreună alte pasiuni şi aveţi nevoie fiecare de momente doar pentru voi, sau poate chiar preferaţi să citiţi împreună. În acest caz, cărţile clasice de dragoste sunt pe listă pentru momentele de răsfăţ de Valentine’s Day. Bineînţeles, cele mai cunoscute cărţi s-au transformat deja în filme, însă întotdeauna cuvintele scrise au o greutate mai mare şi ne pun imaginaţia la joacă.

7 idei de cărţi romantice pentru voi, fie ele clasice, moderne sau fantastice:

  1. Dragoste în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez
  2. Mândrie şi prejudecată – Jane Austen
  3. Jane Eyre – Charlotte Bronte
  4. Dincolo de iarnă – Isabel Allende
  5. Iubita locotenentului francez – John Fowles
  6. Pulbere de stele – Neil Gaiman
  7. Mireasa prinţului – William Goldman
Foto: lookstudio, freepik.com

Iar ca totul să fie şi mai chic, puteţi să vă creaţi un colţişor moale şi pufos acasă, în pat sau lângă fereastră, pe capanea sau pe covor. Nelipsite sunt şi cănile cu ceai aromat, lumânările parfumate sau decoraţiunile pline de dragoste, care vor completa delicios întreaga voastră zi de sărbătoare.


Orice aţi face, puneţi bazele unei relaţii frumoase şi creaţi decoruri inspirate împreună!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.