Recomandari Chic

Vintage chic la tine acasă

Scris de Chic Ville

Îţi place stilul vintage şi îţi doreşti să te bucuri de un interior care poartă tuşele celor mai frumoase epoci? Un look vintage este uşor de obţinut acasă, dacă ţii cont de câteva sfaturi. Iată câteva dintre ele:

Alege piese cu tuşe antichizate

De obicei, oamenii se referă la vintage gândindu-se la acele piese vechi care au adus prestigiu decorurilor din vechime. Însă, atunci când o piesă cu importantă valoare sufletească nu este îngrijită sau recondiţionată aşa cum trebuie, poate fi o misiune aproape imposibilă pentru a fi aşezată în decorul tău de acasă. Însă atunci când starea în care se prezintă este bună, decorul tău în stil vintage poate începe de aici.

De asemenea, poţi alege piese concepute special pentru a se încadra într-un decor vintage excepţional. Fie că alegi piese din metal cu tuşe antichizate, fie că le preferi pe cele din lemn finisate manual, decorul tău va arăta spectaculos atunci când te bazezi pe armonie. Nu contează atât de mult perioada care te inspiră, pentru că vei găsi întotdeauna piese cheie care să sedimenteze atmosfera vintage în decorurile tale de acasă.


Creează un centru de interes vintage

Nu trebuie să-ţi transformi întreg decorul într-unul 100% vintage, ci mai degrabă te poţi baza pe intuiţie şi proporţie armonioasă. În funcţie de fiecare încăpere şi de specificul ei, poţi alege să integrezi mai multe sau mai puţine piese în still vintage, cu grijă la potrivirea lor. Sfatul nostru este să dedici un colţişor aparte pentru un decor vintage mai bogat, pe care să-l completezi cu piese decorative în stil vintage aşezate cochet în restul camerei. Astfel, vei crea acea senzaţie de plinătate, de finalitate, de desăvârşire.

Poţi miza pe mobilier ca element cheie al decorului tău, atunci când pasiunea ta pentru stilul vintage ocupă un loc important în ceea ce te defineşte. Însă atunci când spaţiul nu o permite sau când îţi doreşti doar câteva note vintage acasă, te poţi baza cu drag pe decoraţiuni care să dăruiască tuşe discrete. Spre exemplu, poţi combina piese simple, cu linii clasice sau moderniste, cu piese vintage şi piese colorate. Secretul decorurilor desăvârşite este aşezarea pieselor alese câte 3 sau 5, în grupuri care să îmbine armonios note decorative care vorbesc despre tine.


Joacă-te cu nuanţe şi texturi

Vintage vorbeşte, despre cele mai multe ori, despre tradiţii sau caracteristici stilistice care au cântărit mult în istoria decorurilor. În mod tehnic, stilul vintage se împarte în două surse majore de inspiraţie – stilul franţuzesc, cu nuanţe diafane şi texturi fine, şi stilul englezesc, cu nuanţe închise şi texturi puternice. Oricare ar fi stilul tău vintage preferat, lasă-ţi imaginaţia să reinterpreteze şi bucură-te de o atmosferă cu adevărat unică acasă.

Dacă accentele de culoare sunt cele care dau personalitate decorului tău, atunci le poţi combina armonios cu piese aurii sau vopsite în alb antichizat. De asemenea, poţi alege şi piese cu modele florale sau cu buline, clasice pentru stilul vintage pe care îl cunoaştem cu toţii. Totul depinde, din nou, de proporţia în care acestea sunt prezente în decorul tău.


Creează armonie acasă şi alege piese de inspiraţie vintage, pe care le poţi combina elegant în decoruri care să-ţi pună originalitatea în valoare!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.